Motoristická jar – na čo si treba dávať pozor?

Datum: 09.03.2024

S príchodom jari sa motoristi tešia, že končí obdobie, kedy musia čistiť auto od snehu, dávať si pozor na zľadovatenej či zasneženej vozovke. Avšak aj jar so sebou nesie veľa rizík. Pre motoristov je jar obdobím, kedy musia byť ostražití z dôvodu prebúdzajúcej sa divokej zveri či zvýšenému pohybu cyklistov na cestách.

Turistická obuv: Keď vám záleží na zdraví vašich chodidiel

Datum: 11.02.2024

Výstupy v horách, ale tiež obyčajné horské cestičky sú plné nástrah, ktoré ohrozujú hlavne vaše chodidlá.  Správna obuv vám zabezpečí nielen pohodlie, ale aj bezpečie.

Hliníkové disky: Krásne, štýlové a bezpečné

Datum: 10.02.2024

Hliníkové disky sú čoraz populárnejším doplnkom automobilov. Nielenže dodávajú vozidlu moderný vzhľad, ale sú aj ľahšie ako plechové disky, čo môže zlepšiť spotrebu paliva a zrýchlenie. Moderné vozidlá si bez týchto diskov už nevieme prestaviť.

7 tipov na vianočné darčeky pre nadšencov motorizmu

Datum: 07.12.2023

Vianočná sezóna je o chvíľu tu a s ňou prichádza príjemná povinnosť vybrať darčeky pre svojich blízkych. Ak je vo vašom okolí motoristický nadšenec, radi vám s výberom darčeka poradíme.

Poškodenia pneumatík, ktoré nesmiete ignorovať

Datum: 08.10.2023

Nemyslite si, že nové pneumatiky netreba kontrolovať. Prakticky ihneď, ako ich nasadíte na kolesá, číhajú na pneumatiky rôzne nástrahy. Stačí jeden ostrý kamienok na ceste alebo nešetrné parkovanie na obrubníku a môže prísť k ich pretrhnutiu.

Je horšie podhustenie alebo prehustenie pneumatík?

Datum: 08.09.2023

Tlak v pneumatikách je jedným z určujúcich parametrov pre bezpečnú jazdu. Tlak vplýva aj na životnosť pneumatík a na spotrebu paliva.

Ako sa starať o kombinézu a prilbu na štvorkolku

Datum: 14.08.2023

Súčasťou výbavy jazdca na športovej štvorkolke je kombinéza a ochranná helma. Obe pomôcky pomáhajú eliminovať následky zranení po prípadnom páde zo štvorkolky alebo po jej prevrátení.

Neveríte celoročným pneumatikám? Hankook vás o ich kvalite presvedčí

Datum: 03.08.2023

Medzi popredných výrobcov pneumatík patrí spoločnosť Hankook. Prináša na trh rôzne typy pneumatík s rozmermi pre všetky vozidlá.

5 prídavných svetelných zariadení, ktoré zvýšia bezpečnosť nákladných vozidiel

Datum: 30.07.2023

Ťažká technika a nákladné vozidlá musia často pracovať v neprehľadných úsekoch ciest alebo počas noci. V týchto podmienkach je dôležité, aby boli ostatní motoristi včas upozornení na prekážku v ceste či na nadrozmerné vozidlo.

Štvorkolky a jazda po piesočných dunách

Datum: 08.07.2023

So štvorkolkami sa veľa ľudí stretne počas dovolenky. Letoviská, v ktorých okolí sa nachádzajú piesočné duny, sú ako stvorené na poriadnu zábavu so štvorkolkami.

Aké príčiny stoja za poklesom tlaku v pneumatikách?

Datum: 05.06.2023

Zdá sa vám koleso auta vyfúknuté? Nejde len o optický klam. Napriek pravidelnej kontrole tlaku a dofukovania kolies môže prísť k poklesu tlaku v pneumatikách.

Automatické snehové reťaze upadli do zabudnutia

Datum: 10.04.2023

S pojmom snehové reťaze sa aktívny motorista stretne hlavne v zime. Snehové reťaze a hory k sebe patria ako sneh a odhŕňače. Tam, kde odhŕňače nestíhajú, tam je nutné nasadiť snehové reťaze.

Vymieňame zimnú výbavu za letnú. Čo dokúpiť do vozidla?

Datum: 06.03.2023

Zdá sa, že zima už definitívne povedala posledné slová a je čas pripraviť vozidlo na jarnú a letnú prevádzku. Konečne môžete vyhodiť z kufra snehové reťaze, vyslobodzovacie pásy alebo škrabku na ľad. Vytvoríte priestor pre letné pomôcky.

7 nástrojov, ktoré potrebujete na údržbu štvorkolky

Datum: 18.02.2023

Počas jazdy alebo práce dávate štvorkolke zabrať. Športové štvorkolky neušetríte pri skokoch alebo prejazde cez potok. Úžitkové stroje musia neustále niečo ťahať, prevážať, udržiavať záhradu a okolie domu.

7 dôvodov, prečo sú textilné snehové reťaze skvelá voľba

Datum: 06.02.2023

Snehové reťaze sú zimným príslušenstvom, bez ktorého neodporúčame cesty do hôr. Prím vždy hrali reťaze vyrobené z ocele.

Blíži sa jar. Pripravte si kvalitné pneumatiky

Datum: 29.01.2023

Rozdiely medzi ročnými obdobiami sa pomaly stierajú. V zime je ako na jeseň, na jar je často ako v zime a o pár dní zasa ako v lete. Vodiči tak často nesledujú iba to, čo je zapísané v kalendári, ale riadia sa tým, čo diktuje pani zima.

Vandalizmus – ako riešiť škodovú udalosť na vozidle?

Datum: 18.01.2023

Príjemné ráno sa môže zmeniť na nočnú moru. Zistili ste, že sa v noci vandali vyventilovali na vašom vozidle? Okrem rozbitých spätných zrkadiel si vandali radi zgustnú na karosérii.

5 otázok a odpovedí o zimných pneumatikách

Datum: 09.01.2023

Myslíte si, že o pneumatikách viete všetko resp. to, čo potrebujete ako šofér vedieť? Vo väčšine prípadov už pri jednoduchej otázke, aký je minimálny zákonom stanovený dezén pneumatík, veľa motoristov stroskotá.

10 rýchlych otázok a odpovedí o snehových reťaziach

Datum: 08.12.2022

Pri pohľade z okna je jasné, že prvá snehová nádielka je na spadnutie. Práve tieto dni by ste mali začať premýšľať o tom či je vaše zimná výbava vozidla kompletná.

Pripravte štvorkolku na zimu

Datum: 15.11.2022

Patríte medzi motoristov, ktorí na zimu štvorkolku schovávajú do garáže? Alebo ste motorista, ktorý štvorkolke nedá pokoj ani počas najtuhších mrazov?

Kontrolka motora svieti. Čo robiť a čo je príčinou?

Datum: 06.11.2022

Na palubnom počítači vozidiel sa nachádza veľa kontroliek, ktorým zväčša nevenujeme pozornosť. Avšak jedna z nich vyvoláva paniku takmer u každého motoristu.

Mením vozidlo častejšie ako kabáty. Ako je to možné?

Datum: 16.10.2022

Málokto má toľko peňazí, aby sa mohol v garáži tešiť z viacerých vozidiel. Jazdiť stále na tom istom automobile alebo motorke začne časom nudiť.

Rozmýšľate, aké pneumatiky kúpiť? Skúste celoročné

Datum: 11.10.2022

Za istých okolností sú celoročné pneumatiky veľmi dobrá voľba. Dokážu ušetriť čas i peniaze, a to bez toho, aby ste prišli o komfort jazdy alebo sa znížila bezpečnosť.

Čo by ste mali vedieť o hĺbke dezénu pneumatík

Datum: 10.10.2022

Niekedy sa zdajú pneumatiky na prvý pohľad v poriadku. Ak ste jazdili na spevnených cestách a neparkovali na obrubníkoch, tak vizuálne nevidíte problém pokračovať v jazde.

Čo sa stane, keď jazdíte v lete na zimných pneumatikách?

Datum: 13.09.2022

Jazdiť v zime na letných a v lete na zimných pneumatikách je akýmsi národným športom Slovákov. Vidina ušetrených peňazí je väčšia ako strach z pokuty.

Pozor na to, čo prevážate na streche vozidla

Datum: 12.09.2022

Automobily síce slúžia na prevážanie osôb a nákladu, ale pozor si dávajte na to, čo vozíte na streche vozidla. S akýmkoľvek nákladom na streche zaťažíte strechu, pneumatiky a tiež motor. Zároveň sa zmení aerodynamika vozidla.

Náradie, ktoré by malo byť vždy v aute

Datum: 12.09.2022

„Nie som mechanik, nerozumiem technike, prečo potrebujem nástroje?“ hovoria mnohí vodiči. Nuž, potom by všetci nelekári mali súrne zahodiť lekárničky. Alebo nie? Zamyslime sa nad tým, aké nástroje potrebuje bežný motorista a na čo.

Jazda v hmle

Datum: 12.09.2022

Ako bezpečne jazdiť v hmle, ako urobiť auto nápadnejším a zlepšiť viditeľnosť? Poďme sa o tom porozprávať o tom

Ako jazdiť počas jesenného daždivého počasia

Datum: 11.09.2022

Letné dni sa onedlho skončia a opäť budeme musieť čeliť premenlivému jesennému počasiu. Znakom, že jeseň zaútočila v plnom prúde, sú lejaky spojené s búrkami.

Pozor na vysoké pokuty za jazdenie na skútri bez preukazu

Datum: 11.09.2022

Každá vodná hladina sa môže zmeniť z minúty na minútu z priateľskej či pokojnej na divokú a nebezpečnú. Práve z tohto dôvodu je nutné, aby ste vždy rešpektovali pravidlá, zákony a nariadenia týkajúce sa nielen plavby, ale tiež realizovania rôznych vodných športov.

Prečo sú ľudia na sociálnych sieťach falošní?

Datum: 05.09.2022

Aj pred sociálnymi sieťami sa ľudia snažili na seba zapôsobiť, no predtým to bolo pochopiteľne ťažšie. Dnes, keď sme prepojení so stovkami ľudí, ktorých za celý život v realite nestretneme, je ťažké určiť, kde je pravda a kde lož.

Prečo skontrolovať, ako vaše auto prežilo leto

Datum: 05.09.2022

Sezónne poruchy sú väčšinou spojené so zimou – nízke teploty a sťažené podmienky na cestách skutočne nešetria vozidlo. 

Nenosíte počas jazdy na motorke prilbu? Koledujete si o fatálne zranenie

Datum: 25.08.2022

Vyraziť si v lete na dvoch kolesách využíva mnoho motoristov, ktorí prepadli čaru motoriek. Našťastie je väčšina motorkárov uvedomelých a využívajú počas jazdy všetky ochranné prvky.

6 protichodných právd, ktoré sa musíte naučiť

Datum: 10.08.2022

Život nie je taký jednoduchý, ako si mnohí myslia. Ale zároveň to nie je také zložité, ako si druhá polovica ľudí myslí. Je zaujímavé ako všetko na tomto svete je presýtená rozpormi, ťažko pochopiteľnými paradoxmi, pretože mozog v tom spočiatku nevidí logiku.

Štvorkolka Maverick - letné dobrodružstvá vo dvojici

Datum: 10.08.2022

Tento rok výrobca špičkových štvorkoliek značka BRP prišla na trh s vylepšenou side by side štvorkolkou v modeloch Maverick.

Neviete či je plavba na jachte to pravé pre vás? Vyskúšajte víkendovú plavbu

Datum: 09.08.2022

Na jednej strane vás dovolenka na jachte láka a na druhej sa obávate či je takáto dovolenka tá pravá pre vás? Ľudí trápia hlavne obavy z morskej choroby (predstava týždňa stráveného kŕmením rybičiek nie je príjemná), z uzavretého priestoru a z uzavretej spoločnosti (dobre si premyslite, koho do partie priberiete) a z toho, že sa na palube jachty budú nudiť.

Užite si cykloturistiku s celou rodinou a naplno

Datum: 04.08.2022

Počas horúceho počasia sa v meste nedá vydržať. Riešením je zobrať celú rodinu a vyraziť na cyklistickú túru do lesa. Príjemná klíma v horách vás osvieži a navyše zažijete nové dobrodružstvá, ktoré rodinu stmelia.

Aby klimatizácia v aute počas leta dobre slúžila

Datum: 04.08.2022

Posledné dni ticho závidíte ľuďom, ktorí si dali do domu alebo bytu nainštalovať klimatizáciu? Neznesiteľné horúčavy sa v panelákoch nedajú vydržať, a preto sa veľa ľudí radšej vyberie k vode alebo si zajazdia v automobile.

Prečo vzniklo MAYDAY? Slovo, ktoré má svoj príbeh

Datum: 18.07.2022

Aj keby ste dali najväčšiu snahu do vyslovenia slovíčka „HELP“ (Pomoc), v šume rádia počas blížiacej sa katastrofy môže úplne zaniknúť.

Tepláky sú nové džínsy alebo ako nám počas pandémie „zležérnel“ šatník

Datum: 18.07.2022

Oblečenie, ktoré kedysi bolo výhradne určené len športovcom, sa počas posledných dvoch rokov stalo súčasťou šatníkov asi každého z nás. Podľa najnovšieho prieskumu zmenilo štýl obliekania z dôvodu pandémie až 54 % obyvateľstva.