Štvorkolky a jazda po piesočných dunách

Datum: 08.07.2023

So štvorkolkami sa veľa ľudí stretne počas dovolenky. Letoviská, v ktorých okolí sa nachádzajú piesočné duny, sú ako stvorené na poriadnu zábavu so štvorkolkami.

Štvorkolky a jazda po piesočných dunách

Po piesočných dunách sa na tomto stroji jazdí naozaj skvele. Piesočný terén a duny umožňujú zo štvorkolky dostať maximum zábavy a výkony. Ako sa štvorkolka riadi v púšti?

Nielen na dovolenke si štvorkolku užijete

Štvorkolky sú stroje, ktoré využijete počas celého roka. Športové môžete prevetrať v lese alebo na off roadových cvičiskách. Pracovné štvorkolky sú ideálne na jazdenie po poliach, záhradách, kde s nimi spravíte kus roboty. Avšak skutočný adrenalín pocítite až vtedy, keď bude štvorkolka skákať cez duny a prekonávať prevýšenia.  

Vyskúšajte štvorkolku side by side

Väčšina požičovní štvorkoliek v dovolenkových strediskách sprostredkuje na jazdu po piesku štvorkolky typu side by side. Kolesá týchto štvorkoliek poskytujú pri jazde trakciu, ktorá je na piesku viac ako potrebná. Side by side štvorkolky can am sú určené pre dvoch pasažierov. Na dovolenke si vďaka tomu užijete jazdu aj s partnerkou alebo kamarátom.

Oblečenie na jazdu po dunách

V púšti nielenže pečie slnko veľmi silno, ale často aj fúka. Odporúčané je oblečenie s dlhým rukávom a nohavice. Na hlave noste šatku, ktorou si prekryjete i ústa. Bez šatky by ste horúci piesok v ústach cítili ešte niekoľko dní. Nezabudnite ani na slnečné okuliare. Dôležitá je i prilba.

V štvorkolkách sa jazdí v skupinách. Nevzďaľujte sa od kolóny vozidiel a rýchlosť udržujte v bezpečných normách.

Štvorkolky do dún so špeciálnymi kolesami

Štvorkolky určená na jazdu po dunách majú špeciálne upravené kolesá, a to hlavne pneumatiky. Drážky sú prispôsobené tomu, aby piesok odviedli a vy ste s vozidlom nezapadli.

Štvorkolky, ktoré sa požičiavajú turistom by mali mať poistenie. Overte si túto skutočnosť pre prípad zranenia. Ak sa vám agentúra nepozdáva, neriskujte. Vždy je dôležité, aby išlo o spoločnosti, ktoré majú stroje technicky v dokonalom stave.

Keď túžite po vlastnej štvorkolke

Možno vás jazda na štvrokolke chytí za srdce a po jednej zatúžite. Dopracovať sa k vysnenej štvorkolke nie je zložité. Kliknite na tento odkaz https://www.brp-world.com/sk/sk/nakupne-nastroje/customise-your-own-off-road.html a vytvorte si personalizovanú štvorkolku.

 

 

 

Čítané: 225 x