Rozmýšľate, aké pneumatiky kúpiť? Skúste celoročné

Datum: 11.10.2022

Za istých okolností sú celoročné pneumatiky veľmi dobrá voľba. Dokážu ušetriť čas i peniaze, a to bez toho, aby ste prišli o komfort jazdy alebo sa znížila bezpečnosť.

Rozmýšľate, aké pneumatiky kúpiť? Skúste celoročné

Celoročné pneumatiky síce majú isté limity, ale na bežné jazdenie mimo hôr sú ako stvorené. Prečo by ste si mali kúpiť celoročné pneu a aké výhody prinášajú?

Celoročné pneumatiky a označenie

Celoročné pneumatiky spoznáte podľa toho, že na bočnici majú vyrazený symbol M+S. Pozorne si prečítajte informácie na štítku pneumatík, štítok majú zimné, letné pneumatiky a tiež celoročné. Od minulého roku musia výrobcovia na štítku uvádzať či sú pneumatiky vhodné na jazdenie po snehu. Ak je na štítku vyrazený symbol snehovej vločky a zamrznutého vrcholu, nemusíte sa s týmito pneumatikami jazdy po snehu obávať. Pozor však na to, že aj pre celoročné pneumatiky platí zákon o minimálnej hĺbke dezénu. Tento parameter je pre celoročný variant stanovený na 3 mm, ale odporúčaná hĺbka je 4 mm. Možno vás celoročné pneumatiky budú nabádať k menšej starostlivosti o ne. Uvedomte si, že aj v celoročných variantoch je nutné merať tlak v pneumatikách.

Celoročné pneumatiky a úspora

Ak budete s celoročnými pneumatikami jazdiť hlavne v meste, tak sa vám podarí usporiť. Pomalšia jazda po meste tieto pneumatiky šetrí, takže vám vydržia rovnako dlho ako sezónne. Okrem toho je zrejmá úspora v období prezúvania, kedy nemusíte platiť za výmenu pneu v servise. Nezabúdajte však na to, že napriek absencii prezúvania by ste si mali dať skontrolovať geometriu. Peniaze ušetríte aj vďaka tomu, že nebudete musieť platiť za uskladnenie sezónnych pneumatík. Ak máte v pneumatikách nainštalovaný senzor tlaku pneumatík, tak opäť ušetríte vďaka jedinej meracej sade. Pozor na fakt, že v horách musíte aj na celoročné pneumatiky nasadiť snehové reťaze.

Víťaz celoročných pneu pre tento rok

Presvedčili vás uvedené výhody celoročných pneumatík a chystáte sa jednu sadu kúpiť? Odporúčame vám AllSeasonContact z dielne značky Continental. Prakticky všetky prestížne motoristické časopisy a ich testy pneumatík vyhodnotili vlastnosti týchto pneumatík za veľmi dobré. Nové metódy pri výrobe a nové zmesi odstránili problémy predošlých modelov celoročných pneumatík Continental. AllSeasonContact sa správajú na jednotku na zasneženej i horúcej vozovke. Počas jazdy na snehu sa môžete spoľahnúť na vysokú priľnavosť a zároveň primeraný valivý odpor, ktorý vám ušetrí nejaké to euro na spotrebe. Na letnej vozovke sa tiež môžete cítiť bezpečne, keďže AllSeasonContact majú výbornú trakciu, rýchlu odozvu pri brzdení a dobre odvádzajú vlhkosť počas silného dažďa.

 

 

Čítané: 279 x