7 dôvodov, prečo sú textilné snehové reťaze skvelá voľba

Datum: 06.02.2023

Snehové reťaze sú zimným príslušenstvom, bez ktorého neodporúčame cesty do hôr. Prím vždy hrali reťaze vyrobené z ocele.

7 dôvodov, prečo sú textilné snehové reťaze skvelá voľba

Posledné roky im na päty stúpajú textilné reťaze, a to konkrétne značky AutoSock. AutoSock reťaze sú schváleným príslušenstvom v celej EU a vo Švajčiarsku. Okrem toho majú veľa vlastností, ktoré ocenia nielen šoféri osobných vozidiel.

1. Maximálne prispôsobivé

AutoSock textilné reťaze na osobné vozidlá sa prispôsobia všetkým modelom menších osobákov i väčších SUV. Dokonale priľnú k dezénu a počas jazdy sa nezošmykujú. Vďaka flexibilite máte uľahčený výber a nemusíte preverovať rozmery ako je tomu o kovových reťazí.

2. Neničia disky a podbehy

Všetky textilné reťaze sú šetrné k podbehom a elektrónom. Nemusíte mať obavy, že by sa počas jazdy s reťazami hliníkové disky poškriabali alebo nedajbože pukli. Ak vlastníte vozidlo s užším podbehom, kovové reťaze sú pre vás tabu. Textilné reťaze bez problémov zapadnú do úzkeho priestoru.

3. Šetrné k pneumatikám

S reťazami na kolesách by ste mali jazdiť maximálnou rýchlosťou 50 km/h. Po prudkom šliapnutí na plyn môže prísť k poškodeniu behúňa pneumatík. Neplatí to pre textilné reťaze, ktoré šetria pneumatiky Kormoran a iné kvalitné pneumatiky pred puklinami alebo deformáciou.

4. Rýchla inštalácia

Inštalácia kovových reťazí bez automatického upínania je poriadna drina. Textilné reťaze namontujete na pneumatiky do 5 minút. Dokonca aj reťaze na dodávky z textilu sa inštalujú veľmi rýchlo.

5. Vysoká účinnosť

Podľa výsledkov testov sú AutoSock reťaze veľmi účinné na ľade i na snehu. V niektorých hodnotených kategóriách získali viac bodov ako kovové reťaze. Špeciálna textília sa po dotyku s vlhkosťou zmení na drsný povrch, ktorý zvýši trakciu kolies.

6. Skladnosť

Textilné reťaze sa predávajú v obale, ktorého veľkosť nepresahuje veľkosť autolekárničky. Reťaze nebudú zavadzať v kufri a ani v dvierkach.

7. Jednoduchá údržba

Textilné reťaze je možné prať. Po opraní budú v stave ako nové. Pozor si dávajte len na to, aby ste ich do originálneho obalu neuložili vlhké.

 

 

 

Čítané: 275 x