Užite si cykloturistiku s celou rodinou a naplno

Datum: 04.08.2022

Počas horúceho počasia sa v meste nedá vydržať. Riešením je zobrať celú rodinu a vyraziť na cyklistickú túru do lesa. Príjemná klíma v horách vás osvieži a navyše zažijete nové dobrodružstvá, ktoré rodinu stmelia.

Užite si cykloturistiku s celou rodinou a naplno

Po náročnom výstupe a aktivitách vaše deti večer zaručene zaspia. Lámete si však hlavu s tým, ako turistiku na bicykloch zvládne váš najmenší člen rodiny? Úplne bez problémov, ak si k bicyklu dokúpite detský cyklovozík.

Menšie deti bicyklovanie v cyklosedačke nezvládnu

Z minulosti si pamätáme zväčša červené, malé sedačky pripevnené k stredovej konštrukcii bicykla. Dnes už cyklosedačky vyzerajú diametrálne odlišne, sú veľmi pohodlné a hlavne bezpečné. Bohužiaľ pre najmenšie deti nie sú sedačky vhodné hlavne v prípade, že sa chystáte na dlhší výlet. Nielenže sa v sedačke dieťa pohodlné nevyspí, ale je tiež vystavené slnečnému žiareniu a nájazdom hmyzu. Je zrejmé, že na celodenný výlet budete musieť zabudnúť. Alebo možno ani nie. Stačí, aby ste vymenili sedačky za detské vozíky za bicykle.

Detské cyklovozíky dokonca aj pre bábätká

Jediný spôsob, ako sa dá vyraziť na cyklistický výlet s malým bábätkom je práve cyklovozík. Cyklovozíky je možné využiť pre deti od narodenia vďaka špeciálnej vložke, ktorá je navrhnutá tak, aby držala detské telíčko v správnej polohe. Nemusíte sa obávať a mať zlý pocit, že je dieťa za bicyklom. Vo vozíku mu nič nebude chýbať, chránené je viacerými spôsobmi a priestranné vnútro cyklovozíka dieťaťu zabezpečí pohodlné vozenie. Vozík má vo svojej konštrukcii zabudované úložné a odkladacie priestory, do ktorých sa zmestí jedlo, plienky i voda. Samozrejme, že budete potrebovať tiež športové ruksaky pre prenesenie jedla a iných drobností pre vás samotných.

Môže sa detský cyklovozík prevrátiť?

V detskom cyklovozíku je váš krpec maximálne v bezpečí. Môžete si byť istí, že oveľa viac ako v sedačke, ktorá pri prevrátení cyklistu neposkytuje žiadnu ochranu. Naopak detský cyklovozík je zabezpečený viacerými spôsobmi. Pripevnenie vozíka k bicyklu je riešené tak, aby vozík aj po prevrátení bicykla zostal v bezpečnej polohe. Ostatné zabezpečovacie prvky cyklovozíka sú:

  • Odpruženie. Vozíky bez odpruženia sú vhodné len na jazdu po rovných cestách. Na cyklistiku po lese si zaobstarajte celoodpružené varianty.
  • Veľké kolesá. Čím väčšie kolesá detský cyklovozík má, tým bude cestovanie vo vozíku pohodlnejšie a bez vibrácií.
  • Bezpečnostné pásy. Vo vnútri vozíka sa nachádza viacbodový bezpečnostný pás.
  • Systém bŕzd. Najpraktickejšie sú nožné brzdy, ktoré uzamknú zadné kolesá vozíka. Okrem toho sa môžete stretnúť s vozíkmi s parkovacou a ručnou brzdou.
  • Kombinované kryty proti hmyzu a dažďu. K vozíku je možné dokúpiť odnímateľné nepremokavé pláštenky a slnečné clony.

 

 

Čítané: 197 x