Vymieňame zimnú výbavu za letnú. Čo dokúpiť do vozidla?

Datum: 06.03.2023

Zdá sa, že zima už definitívne povedala posledné slová a je čas pripraviť vozidlo na jarnú a letnú prevádzku. Konečne môžete vyhodiť z kufra snehové reťaze, vyslobodzovacie pásy alebo škrabku na ľad. Vytvoríte priestor pre letné pomôcky.

Vymieňame zimnú výbavu za letnú

Čo sa vám bude hodiť počas letnej prevádzky vozidla?

Povinnú výbavu pozná každý. Alebo nie?

Trocha teórie na začiatok nezaškodí. Nielen v zime musíte so sebou voziť pomôcky, ktoré tvoria povinnú výbavu vozidla. Bez povinnej výbavy sa po prvé môžete dostať do situácie, kedy pôjde o život a vám bude chýbať daná pomôcka. Po druhé vám hrozí mastná pokuta.

Povinná výbava zahŕňa: reflexný odev, výstražný trojuholník, autolekárnička, náhradné koleso s diskom a pneumatikou

Základom je výmena pneumatík

Koniec marca znamená tiež koniec povinnosti jazdiť so zimnými pneumatikami. Buď nasadíte na kolesá letné pneumatiky z minulej sezóny, alebo kúpite nové, napríklad pneumatiky Kormoran. Jazdenie so zimnými pneumatikami vám veľmi neodporúčame. Takouto jazdou škodíte sami sebe. Zimné pneumatiky v lete zvyšujú spotrebu vozidla a zhoršujú jeho ovládateľnosť.

Čo sa môže hodiť vždy a všade

Medzi doplnkovú výbavu vozidla, a to celoročne, patria pomôcky, ktoré motoristom pomáhajú v nepríjemných situáciách. Ide o ťažné lano, ktoré využijete nielen v prípade zapadnutia do priekopy či bahna. S ťažným lanom pomôžete iným motoristom, ak im auto vypovie službu a zostanú stáť na nevhodnom mieste na diaľnici. Okrem lana odporúčame v kufri voziť štartovacie káble. Akumulátor je zradný a na jeho kapacitu majú vplyv mnohé zariadenia vo vozidle. V kufri majte prihodenú aj letnú zmes do odstrekovačov a manometer na kontrolu tlaku v pneumatikách.

Jarná pohoda, jarné aktivity

Na jar to všetkých ťahá do prírody. Predĺžený víkend plný aktivít a športu si naplno užijete vďaka strešnému boxu. Strešné boxy slúžia na prevážanie kufrov a športového náradia. Medzi kvalitné boxy, ktoré vás nikdy nesklamú, patria strešné boxy Northline. Skvelou pomôckou pre cyklistov sú nosiče bicyklov. Na výber máte nosiče s možnosťou upevnenia na strechu, na piate dvere alebo na ťažné zariadenie.

 

 

Čítané: 338 x